Gólyavagyok

Hol és mikor tudom aktiválni a félévemet?

Regisztrációs hét alatt, ami szeptember elején lesz.

Neptun -> Ügyintézés fül -> Beiratkozás/bejelentkezés -> Itt a plusz jelet keressétek jobb oldalt és ebben a menüben tudjátok aktiválni

Melyik gólyacsoportba lépjek be?

Mikor van nyitva a HSZO?

Oktatási időszak (Augusztus 21. és Június 30. között)

Nappali tagozatos hallgatók részére
Hétfő, Szerda, Péntek:        8:00 – 13:30
Kedd, Csütörtök:                 13:00 – 16:50

Távoktatás és levelező tagozatos hallgatók részére
Hétfő, Szerda, Péntek:       8:00 – 13:30
Kedd:                                 13:00 – 16:50
Csütörtök:                          13:00 – 18:00
Szombat:                           8:00 – 12:00

Nyári időszak (Július 1. és Augusztus 20. között)

Nappali tagozatos hallgatók részére
Hétfő, Szerda, Péntek:       9:00 – 11:00
Kedd, Csütörtök:                13:00 – 15:00

Távoktatás és levelező tagozatos hallgatók részére
Hétfő, Szerda, Péntek:       9:00 – 11:00
Kedd, Csütörtök:                13:00 – 15:00

Szombat:                           ZÁRVA

Ha elfelejtettem magam aktívra állítani, akkor mit kell tennem, hogy utólag megtörténjen?

A Modulo rendszerében ki kell tölteni az Aktív félévre történő bejelentkezés nevű űrlapot és 3500 forint külön eljárási díjat kell fizetni a Neptun rendszerén keresztül.

Milyen ösztöndíjra pályázhatók önköltséges hallgatóként?

Önköltséges hallgatóként a következő ösztöndíjakra adhatod be a pályázatodat: Biztos jövő, Sport, Tudományos és Közéleti ösztöndíj.

Hány vizsgalehetőségem van egy félévben?

Normál kurzuson 3 vizsgalehetőség, Speciális kurzuson 2 vizsgalehetőség, Vizsgakurzuson pedig 1 vizsga lehetőség van a hallgatóknak.

Első gólyatali

Augusztus 5-én tartjuk az első gólyatalit, aminek a helyszíne a Margit-sziget!
Minden hasznos infót megtaláltok az eseményben.

Tantárgyfelvétel?

Pontos dátumot még nem tudunk, de az biztos, hogy augusztus végén lesz nektek. Amint birtokunkba jut a dátum egyből tájékoztatunk titeket! Addig is olvassátok el cikkünket a mintatantervek használatáról.

Gólyatábor?!

A gólyatábor jelentkezése nemsokára indul, úgyhogy legyetek résen, figyeljétek az Instagram és Facebook oldalunkat, hiszen a táborba csak korlátozott számban tudtok lejönni!

Ha nem maradnál le semmiről…

A KVIK HÖK Instagrammon (@kvikstagram) és a Facebookon is jelen van, érdemes követni minket, hogy tényleg minden egyetemhez fűződő információ a leggyorsabban tudjon eljutni hozzád! 😉

 

Hogyan tudok bekerülni a kollégiumba?

2019. július 25-től augusztus 16-ig tudsz jelentkezni kollégiumba.

Ha szeretnél mindent megtudni a jelentkezésről, olvasd el tájékoztatónkat. Ha pedig kérdésed lenne, gyere el augusztus 5-én a kollégiumba, ahol mindenre választ kapsz! Bővebb információk eseményünkben.

Dokumentumok listája szociális helyzetfelmérőhöz

 • A Hallgató 2018-as NAV jövedelemigazolása, akkor is, ha nem dolgozott abban az évben
 • Távolsági igazolás az állandó lakhely és Budapest között (3 hónapnál nem régebbi)
 • Önkormányzati igazolás: listázva tartalmazza a hallgató állandó lakcímén együtt élők nevét. (Amennyiben az igazoláson nem szerepelnek tételesen a bejelentett személyek nevei, a családtagok lakcímkártyáinak másolata is szükséges.) (3 hónapnál nem régebbi)
 • Kereső szülő(k), családtag(ok), testvér(ek) 2018-as NAV jövedelemigazolása, valamint kereseti kimutatása (A pályázást megelőző 3 hónapról, pl.: ha a Hallgató júliusban adja le, abban az esetben április-május-június hónapról kell kimutatás, ha már augusztusban, akkor az időintervallum május-június-júliusra módosul!)
 • Vállalkozó családtag(ok) esetén: elegendő csak a 2018-as NAV jövedelemigazolás
 • Őstermelő családtag(ok) esetén: 2018-as NAV igazolás, őstermelői igazolvány másolata, nyilatkozat a tevékenységről és átlagos havi jövedelemről
 • Nyugdíjas családtag/eltartó esetén: a nyugdíjigazolvány, NAV Jövedelemigazolás a 2018-as adóévről, valamint a nyugdíjfolyósító által kiállított dokumentum a nyugdíj összegéről
 • Munkanélküli eltartó/egy háztartásban élő: 2018-as NAV jövedelemigazolás mellé szükséges 3 hónapnál nem régebbi, eredeti, a Munkaügyi Központ/Önkormányzat által kiadott igazolás regisztrált munkanélküliségről, valamint az álláskeresési járadék összegéről. Amennyiben a családtag álláskeresési járadékra már nem jogosult, akkor szükséges eredeti önkormányzat/járási hivatal által kiállított igazolás a szociális ellátás havi összegéről, vagy arról, hogy igénylés nem történt.
 • Nem regisztrált munkanélküli: 2018-as NAV jövedelemigazolás mellé szükséges 3 hónapnál nem régebbi eredeti, a Munkaügyi Központ vagy az önkormányzat által kiadott igazolás a nem regisztrált munkanélküliségről.
 • Rokkantnyugdíjas: Rokkantságot megállapító határozat (megyei kormányhivatal rehabilitációs szerve, illetve a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal állítja ki). Tartalmaznia kell az egészségkárosodás mértékét %-ban. Emellé igazolni kell a rokkantsági/rehabilitációs járadék összegét:

Nyugdíjas igazolvány (zöld színű törzslap), mely tartalmazza a nyugdíjas nevét és törzsszámát és az ehhez tartozó 3 hónapnál nem régebbi havi kifizetési szelvény/bankszámlakivonat VAGY Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított, az aktuális évre vonatkozó éves kimutatás.

 • Nagycsaládos státusz esetén: testvérek után a kapott családi pótlékról dokumentum (A hivatalos dokumentum vagy bankszámlakivonat, amely tartalmazza az átutalásokat és szerepel rajta a CSP.)
 • Iskoláskorú testvér esetén szükséges a jogviszony igazolás, hogy beiratkozott a 2019/2020-as tanévre (ha betöltötte a 16. életévét akkor 2018-as NAV jövedelemigazolás is kell!)
 • Fogyatékos hallgató/családtag esetén: A fogyatékosságot megállapító hivatalos szakorvosi vélemény, amelyen szerepel a BNO-kód.
 • Gyógyszerköltség igazolása: Szakorvosi igazolás, hogy milyen gyógyszereket kell szednie a betegnek, milyen adagolásban, a gyógyszertár pedig igazolja a gyógyszer egyhavi árát.
 • Elvált szülő/egyedülálló szülő esetén:

    o Elvált szülőnél: Válási papírok (Ha nem tartalmazza a válási papír a gyerektartás összegét, akkor arról egy hivatalos közjegyző által hitelesített nyilatkozat kell.)

    o  Különélő, Egyedülálló szülő esetén: Elegendő egy közjegyző által hitelesített nyilatkozat, hogy az adott szülő egyedül neveli a hallgatót, valamint a párjától/másik féltől nem részesül/részesül anyagi támogatásban (összeggel feltüntetve).

 • Árva/Félárva hallgató esetén: Szükséges az elhalálozott szülő halotti anyakönyvi kivonata, az árvasági ellátás összegéről Bankszámlakivonat/Nyugdíjfolyósító által kiállított dokumentum, valamint ha kap, akkor másik fél özvegyi nyugdíjáról szóló dokumentum (Bankszámlakivonat/Nyugdíjfolyósító által kiállított).
 • A pályázó gyermeke(ke)t nevel: A gyermek(ek) születési anyakönyvi kivonata szükséges.
 • A pályázó külföldi állampolgár: A hallgató személyazonosításra alkalmas igazolványának csatolása szükséges.
 • 25.000 Ft alatti egy főre eső esetén: 25 000 forint alatti egy főre eső jövedelem esetén, amennyiben nem hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű a hallgató, környezettanulmány szükséges.
 • Hátrányos helyzet, halmozottan hátrányos helyzet: A gyámhatósági határozat másolata a halmozottan hátrányos helyzet/hátrányos helyzet megállapításáról.
 • Önfenntartó hallgató esetén:
 • 3 hónapnál nem régebbi közjegyző előtt tett nyilatkozat eredeti példánya, előző 3 havi jövedelem igazolása kimutatással (kivéve egyetemi juttatások)
 • albérleti szerződés másolata, igazolás a kollégiumi tartózkodásról vagy önálló ingatlanfenntartás igazolása 2 utolsó havi, hallgató nevére szóló közüzemi számlával
 • hallgató eredeti NAV igazolása az előző adóévről
 • hallgató lakcímkártyájának másolata
 • önfenntartó hallgató esetén a távolság meghatározásakor azt a helyet kell venni, ahol életvitelszerűen tartózkodik
 • Ezen túlmenően minden további dokumentumot szükséges csatolni, melyre a hallgató pontot kaphat.
 • Ha a hallgatót támogatja a szülő, akkor nem számít önfenntartónak.
 • Ha a hallgató egyedüliként szerepel az önkormányzati igazoláson, de nincs önálló jövedelme, akkor sem önfenntartó.