Idén is gyűjtést szervezett a BGE KVIK HÖK, hogy szebbé tegye a gyerekek karácsonyát. Ebben az évben Budapest egyik legszebb részén található Hűvösvölgyi Gyermekotthonnak.

Ide olyan gyerekek kerülnek, akiknek nem tudják biztosítani a megfelelő családi illetve anyagi hátteret. Aki bekerül, őt teljes ellátásban részesítik; az Otthon ruháztatja őket, biztosítja a megfelelő körülményeket, az iskolához minden szükséges dolgot megadnak nekik és zsebpénzt is kapnak. A gyerekek, ahogy idősödnek egyre több felelősséghez jutnak. 12 éves kor után egyedül mehetnek iskolába, később az idősebbek kísérik a fiatalokat különböző délutáni foglalkozásokra. Tinédzser éveikben eljárhatnak bulizni, a barátaikkal találkozhatnak és a saját szervezésű programjaikon is részt vehetnek. Az itt élő fiataloknak különböző eseményeket biztosít az Otthon; elmennek kirándulni az állatkertbe vagy egy  napos kirándulásra a Balatonhoz. Ezenkívül nyári táborokat és állandó programokat szerveznek mint például sportfoglalkozás vagy filmes szakkört.

Bozsoki Róbert az intézmény vezetője pár éve szerepelt egy TV-s műsorban, ahol egy nagyobb összeget sikerült haza vinnie, amiből természetesen a gyerekek számára vásárolt különböző apróságokat és 100 kiló csokoládét. Az igazgató úr vagy ahogy a gyerekek hívják Robi bácsi azért indult el a vetélkedőn, hogy bebizonyítsa a fiataloknak, amit általában mondogatni szokott nekik: „Gyerekek tanulni kell mert azt soha senki nem veheti el tőletek”.

Köszönjük szépen a gyerekek nevében, hogy ilyen sok adomány gyűlt össze 2 hét alatt, amik bekerülhetnek a fa alá majd szenteste.
Ezúton is  áldott, békés boldog karácsonyi ünnepeket és sikeres vizsgaidőszakot kíván a BGE KVIK HÖK csapata.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here