A pályázatok és a keret alapján meghatározott minimum pontszám: 18 pont.

A szociális ösztöndíjnál a tanulmányival ellentétben nem sávos bontás van, hanem 1 pontra jutó összeg. Az eddigi gyakorlattól eltérően, ezek kategóriánként megegyeznek, hiszen a pontszámok tükrözik a szociális helyzetből adódó különbségeket.

Az így meghatározott 1 pontra eső összeg: 900 Ft/pont.

A kategóriák szabályzati maximumai eltörlésre kerültek a Hallgatói Önkormányzat ösztöndíjreformja következtében, törvényi minimumai megmaradtak a következő elvek szerint:

Első kategória:              A hallgatói normatíva 20%-a, tehát minimum: 23.800 Ft
Második kategória:        A hallgatói normatíva 10%-a, tehát minimum: 11.900 Ft
Harmadik kategória:      A hallgatói normatíva 10%-a, tehát minimum: 11.900 Ft

A HÖOK #Jövőkép programja következtében a 40%-os szociális támogatási emelés figyelembevételével lettek meghatározva a jelenlegi összegek. Első sorban a második és harmadik kategóriába tartozó hallgatóink érzékelhetik ezt, hiszen eddig a 35.700 Ft-os maximum és a kevesebb egy pontra jutó összeg korlátozta a szociális támogatásukat.

Tehát fontos azt látni, hogy törkedtünk a HÖOK 40%-os emelését kihasználva minél több hallgató számára esélyt adni a szociális támogatás elnyerésére, hiszen idén már sokkal kevesebb ponttal is jogosultak lehettek egy bizonyos összegre, mindamellett, hogy az eddig megszokott összegek sem változtak jelentősen.

Amennyiben nem értetek egyet az általunk megállapított pontszámmal, úgy lehetőségetek nyílik fellebbezésre. Az űrlapot modulon keresztül tudjátok benyújtani az időszak megnyitása után, melyről bővebb tájékoztatást fogtok kapni.

Diákjóléti Bizottság

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here