2018. Március 09-én bejelentette az emberi erőforrások minisztere, hogy 40%-al növekedni fog a szociális támogatások összege! A tárcavezető megállapodást írt alá a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) a szervezet Jövőkép programjáról.

Ezáltal 40%-al több hallgatót tudnak  idén támogatásban részesíteni! 


Gulyás Tibor
, a HÖOK elnöke elmondta: „Közvetlenül mintegy 20-30 ezer fiatal életére lehet hatással a juttatások emelése. A szociális ösztöndíjat a legrászorultabb hallgatók kapják. Nekik a szeptember 1-től 40%-kal megemelt összeg még nagyobb segítség abban, hogy tanulmányaikat a felsőoktatási rendszerben megkezdhessék, illetve az anyagi források miatti lemorzsolódásuk csökkenjen.”

2008 óta nem volt változtatás a szociális támogatások juttatásaiban, ezáltal nyilatkozhatjuk szerintem nyugodt szívvel, hogy éppen ideje volt ebben is lépést tenni! Több ezer hallgatót érint ez a változtatás amit 2018 szeptermber elsejétől fognak hatályba léptetni. Eddigiekben 4,2 milliárd támogatás jutott, de a jövőben kiegészítik az összeget még 2 milliárd magyar forinttal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here